Groepsaccommodatie Westerweelde  —>  NIEUWS

Nieuwsoverzicht

05-01-2011Wajong-project Westerweelde

Op 5 januari start Westerweelde in samenwerking met StamBV uit Heerenveen een experimenteel project voor werkzoekende jongeren met een wajong-indicatie. Het gaat om wajongers die moeilijk een arbeidsplaats vinden doordat ze onvoldoende zelfstandigheid hebben ontwikkeld om zich te handhaven op een reguliere werkplek.

In de training op Westerweelde ontwikkelen deze jongeren zich op denkvaardigheden waardoor zelfkennis, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen toenemen. Dit leidt op het werk tot meer initiatief, flexibiliteit en verantwoordelijkheid. Kortom, meer zelfstandigheid, meer kwaliteit. 

Houtsnoeien

Doel van het experiment is het ontwikkelen van een instrument om genoemde werknemerskwaliteiten te kunnen meten alsmede een uitgewerkte methodiek voor het aanleren van de gewenste denkvaardigheden.

Westerweelde is een geschikte leeromgeving omdat het verschillende reële arbeidssituaties biedt waarin kan worden geoefend. Te denken valt aan: schoonmaak, horeca, dierverzorging, groenvoorziening en parkonderhoud. Voor meer informatie

http://www.uwv.nl/experimentenregeling/projecten-2010/Stam/index.aspx  

Terug Terug naar nieuwsoverzicht


Contact Info

Westerweelde Groepsaccommodatie
Rens en Karin Stokvis
Roelagerweg 4, 9561 TR Ter Apel
t. (0599) 32 44 41
e. info@westerweelde.nl